2014. szeptember 6., szombat

Ma beüzemelt a kerti sütő, mivel a padlizsánt tovább nem lehetett tárolni. Ilyenkor a padlizsánt a parázson megsütjük, majd a héjától megszabadítva készítünk belőle krémet.
Sikerült képekben megörökítenem lépésről-lépésre a folyamatot.
Lássuk!

                                  Az érett padlizsán még a sütés előtt.




                    A faszén meggyújtása a következő mozzanat.

 



                                                             És a füst felszáll.




          
                                       A padlizsánt a parázsra tesszük, és megsütjük.



A megsült padlizsánt a konyhába visszük, és elkezdjük a krém készítését. Legelőször majonézt keverünk ki 2 tojás sárgája és 3 dl étolaj felhasználásával.


 
                                     Mustárral, sóval borssal ízesítjük.

                                      Keményre főzünk 3-4 db. tojást.

 
 A megsült padlizsánokat a külső elszenesedett részüktől megtisztítjuk,megmossuk. Vágódeszkán műanyag vagy fa késsel pépesre kaparjuk. Egy fél citrom levével meglocsoljuk.

A megtisztított padlizsán.





A keményre főtt tojás sárgáját belereszeljük, majd hozzáadunk egy fej reszelt vöröshagymát is. Összekeverjük a majonézzel. A főtt tojás fehérjét gerezdekre vágjuk, és a kész krém tetejére rakjuk. Hűtőben pihentetjük 1-2 órát, hogy az ízek összeérjenek.

Az elkészült padlizsánkrém.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése